Ενημερωθείτε. Υποβληθείτε σε εξετάσεις. Ζήστε καλά!

Είναι αδύνατον να καταγράψουμε σε μια ιστοσελίδα όλες τις ασθένειες που μπορούν να καταστρέψουν την υγεία μιας γυναίκας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συμβουλέψουμε τις γυναίκες όλων των ηλικιακών ομάδων να ενημερώνονται και να υποβάλλονται σε γυναικολογικές εξετάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Για να μπορέσει ένα κορίτσι να γίνει μια δυνατή έφηβη, μητέρα και αργότερα γιαγιά, θα πρέπει αρχικά να εξοικειωθεί με το σώμα της και να κάνει όλες τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις από νεαρή ηλικία.

Έχετε ένα θαυμάσιο όπλο στα χέρια σας και δεν είναι άλλο από την ΠΡΟΛΗΨΗ!

Ο Δρ. Μπεκιαρόπουλος είναι Μαιευτήρας – Χειρούργος Γυναικολόγος
συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ.

Είναι δίπλα σας στην εγκυμοσύνη σας, αλλά και για κάθε γυναικολογικό πρόβλημα που σας απασχολεί.

Κλείστε Ραντεβού →

Τρόποι Πρόληψης

Εμβολιασμός για τον ιό HPV – Κονδυλώματα

Ο HPV είναι ένας ιός που προκαλεί καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, αλλά και πολλά ακόμα σοβαρά νοσήματα, όπως γεννητικά κονδυλώματα. Το εμβόλιο ενάντια στον ιό HPV απευθύνεται σε όλα τα κορίτσια από 12 έως 18 ετών και είναι δωρεάν.

Είναι ένα εξαιρετικό εμβόλιο που δεν έχει παρενέργειες και έχει γίνει σε εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον πλανήτη, εξαφανίζοντας την αθεράπευτη αυτή νόσο.

Το εμβόλιο για τον ιό HPV αποτελεί επανάσταση ενάντια στον καρκίνο της μήτρας!

Ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος με Τεστ ΠΑΠ

Το τεστ ΠΑΠ εφευρέθηκε από τον Γεώργιο Παπανικολάου στις αρχές του 19ου αιώνα. Έκτοτε πραγματοποιήθηκαν εκατομμύρια έλεγχοι ανά τον κόσμο και αποδείχτηκε η χρησιμότητά του.

Με την εξέλιξη της επιστήμης ήρθε στο φως μια καινούργια μέθοδος, το Τεστ ΠΑΠ υγρής μορφής – thin prep, το οποίο αποδείχθηκε ακόμα πιο ακριβές στη διάγνωση της παθολογίας του τραχήλου της μήτρας. Η εφαρμογή του είναι εντελώς ανώδυνη και γρήγορη.

Μαστογραφία

Η ψηφιακή μαστογραφία και το υπερηχογράφημα μαστών μπορούν να αποβούν σωτήρια για τον
καρκίνο του μαστού. Η μαστογραφία προτείνεται να γίνεται πρώτη φορά στην ηλικία των 40 ετών και στη συνέχεια κάθε 2 χρόνια. Μετά την ηλικία των 50, η εξέταση πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο.

Μέτρηση Οστικής Μάζας

Η μέτρηση της οστικής μάζας είναι ακόμα ένας απλός ακτινολογικός έλεγχος. Ουσιαστικά πρόκειται για μια εξειδικευμένη ακτινογραφία της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και των ισχίων με την οποία μπορούμε γρήγορα και με ασφάλεια να προβλέψουμε την οστεοπόρωση. Η οστεοπόρωση είναι μια συστηματική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από µείωση της συνολικής µάζας των οστών της γυναίκας.

Οι γυναίκες κινδυνεύουν να πάθουν οστεοπόρωση μετά την εμμηνόπαυση, διότι τότε σταματούν να παράγουν συγκεκριμένες ορμόνες που ρυθμίζουν τη γονιμότητά τους και παράλληλα φροντίζουν τα οστά του σώματός τους.

Προφυλακτικά: Αντισύλληψη και Προστασία

Τα προφυλακτικά χρησιμοποιούνται ως μέθοδος αντισύλληψης, ενώ παράλληλα είναι αποτελεσματικά έναντι των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Επιπλέον, προστατεύουν από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, μιας και έχει παρατηρηθεί ότι οι κοπέλες των οποίων οι σύντροφοι χρησιμοποιούν προφυλακτικό έχουν λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον ιό των κονδυλωμάτων, κάποια στελέχη του οποίου ενοχοποιούνται για την εμφάνιση του καρκίνου της μήτρας.